Tänk om jag får bygga hus i framtiden…

bygga hus

De flesta av våra vänner bor i hus eller radhus. Det blir väl ofta så när man har barn och bor i en mindre stad där huspriserna inte är skyhöga.  Vi har bott i hus sedan vår minsta var några månader och vi älskar verkligen att bo i hus. Det är så enkelt. Barnen springer mellan kompisarna i grannhusen och har ytor att leka på, både ute och inne.

Vårt hus har några år på nacken, köket börjar bli slitet och väggarna behöver målas om men det har egentligen inte stressat eller gjort mig så mycket. Vi har tänkt att vi tar en större renovering om några år när barnen vuxit till sig och klarar sig lite mer själva. Men nu de senaste månaderna har jag börjat drömma om att få bygga ett nytt hus. Många av våra vänner har fantiserat om att få bygga hus i flera år men det har inte riktigt lockat mig. Jag älskar charmen i våra knarrande trägolv, stuckaturen i taket och vår uppvuxna och lummiga trädgård, men nu har drömmen om nybyggt även nått mig.

Får vi möjligheten att bygga hus i framtiden så skulle jag vilja ha ett klassiskt trähus med vit liggande panel, kanske spröjsade fönster, ett lantligt kök och ljusa trägolv. Drömmen skulle vara att bygga hus i ett redan färdigt äldre område där det inte blir en byggarbetsplats i flera år. Fördelen med att bygga hus på ett sådant ställe skulle också vara att det kanske, om man har tur, redan finns en uppvuxen trädgård så att man inte behöver börja om från början med att plantera träd och buskar. För det är nog det jag skulle sakna mest om vi skulle flytta och bygga hus, vår underbara trädgård.

Om vi leker med tanken att vi skulle få bygga ett eget hus så tror jag att vi skulle vilja göra en del själva, både eftersom vi är ganska händiga och även för att vi tycker att det är roligt att snickra. Men det ska ju funka med barnen också.

Vem vet, kanske får vi chansen att bygga hus någon gång i framtiden, annars har vi det fantastiskt bra i vårt charmiga gamla, lite slitna trähus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *