Den minimalistiska livsstilen

Konsumtionssamhället som vi lever i idag är inte bra för vår miljö. Jag tycker absolut att man får shoppa och handla men inte i överflöd som majoriteten av oss gör idag. Jag försöker leva efter vissa mål, det är inte alltid jag uppfyller dem men jag tycker att det är bra att vara medveten. Så här är mina mål, ta gärna efter dem du känner att du kan leva efter. Egentligen är det inte supersvårt.

Do it yourself

Jag tycker det här är det bästa av alla målen eftersom det finns två positiva saker med det: 1. Jag får lov att sväva ut kreativt och det är väldigt lugnande och 2. Det är bra för vår miljö. Jag blir ofta inspirerad av bilder och saker jag ser på stan och sedan gör jag något utav det själv. Om jag är trött på en tröja så kan jag klippa och sy lite och liknande.

Återvinn

Det här hänger lite ihop med målet ovanför, att återvinna saker och använda dem igen. En gammal kartong kan bli en blomkruka, plastbehållare diskar jag ur och använder som matlådor, burkar kan bli prydnader eller förvaring. Det är många som säger att det är viktigt att sortera sitt skräp och det är det absolut, eftersom det hjälper återvinningen men SLÄNG inte heller i onödan. Det gör vi alldeles för mycket.

Odla eget

För någon vecka sedan skrev jag ett inlägg om mina egna odlingar. Jag hoppas kunna utveckla ännu mer och har läst massor om odling. Det fina med att odla eget är ju att man får ut något fantastiskt utav det, för det är oftast en helt annan smakupplevelse än det man köper i affären. När man odlar och får ut mycket grönsaker eller frukt så kan man byta med vänner eller frysa in och göra smoothies eller wooka.

Köp inte kortsiktigt

Om du behöver handla så tänk inte kortsiktigt. När vi handlar något så frigörs endorfiner och vi känner oss glada, precis som efter träning eller sex. Det är därför man ibland kan känna sig väldigt “shoppingsugen” utan att veta vad man faktiskt vill handla. Försök att inte falla för det suget. Tänk alltid ett steg längre och impulshandla inte. Köp bra baskläder och komplettera med second hand.

Låna!

Behöver du något som du ofta inte använder? Låna av en kompis eller släkting. Jag har en verktygspool med mina vänner. Det betyder att vi har köpt skruvdragare och liknande ihop och sen kan vi låna av varandra när vi behöver dem, sjukt smart. Man använder ju inte skruvdragaren varje dag liksom. I alla fall inte jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *