Jobba som personlig assistent

Det är många som frågar mig vad jag jobbar med och jag tänkte i detta inlägg redogöra detta samtidigt ge några tips och råd kring vad som krävs för det här yrket. Som många vet så är jag inte så intresserad av saker eller pengar, utan för mig är det viktigaste människor och vår natur. Det var enkelt att söka jobb som personlig assistent och idag jobbar jag med världens bästa brukare och vi gör massor av saker ihop. Som ni förstår så kan jag ju inte berätta mer specifikt om vad jag gör eftersom jag har tystnadsplikt men jag kan berätta mer generellt.

Personlig Assistent – Världens bästa jobb

Söker du efter ett utmanande och spännande arbete så finns det många tjänster inom personlig assistans som borde vara tilltalande för dig. Är du sugen på att söka en tjänst eller är det möjligen så att du redan har fått en tjänst så finns det många saker du behöver tänka på innan du börjar jobba.

Det svåraste med att arbeta inom personlig assistans är att behålla den professionella hållningen till sitt arbete, trots att man många gånger blir minst sagt inblandad i det privata livet hos någon eller några. Du kommer kanske att befinna dig i någons hem, kanske med personens familj iblandade och hjälpa till med allt möjligt i vardagen. När man arbetar inom personlig assistans så utvecklar man någon typ av relation med den man assisterar, detta på gott och ont. Glöm inte att du är anställd och bör uppehålla en professionell attityd till saker och ting.
Vad som ingår i de arbetsuppgifter man inom personlig assistans har är väldigt olika från fall till fall. Rollen du som personlig assistent har är att förenkla vardagslivet så mycket som möjligt för någon i behov av assistans. Du ska göra livet så ”vanligt” som möjligt för den utsatta. Det kan handla om enkla saker så som handräckning och kommunikation, men det kan också handla om att hjälpa till med allt ifrån uppstigning ur sängen, påklädning, laga mat och äta mat, kommunicera med andra, duscha och gå på toaletten och hygien rent allmänt, sköta om hemmet och hitta på aktiviteter. Det ser olika ut eftersom personer i behov av assistans har helt olika behov från varandra. Detta gör det väldigt varierande och spännande att arbeta med personlig assistans, och det är därför så många tycker om det. Har du aldrig arbetat med människor på detta sätt innan rekommenderar jag dig start att prova på det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *