Stöd välgörenhet och bekämpa fattigdomen

Hand in Hand

Om det är en sak jag tycker att alla människor i Sverige borde göra så är det att i någon form hjälpa andra som har det svårt, därför uppmanar jag alla: stöd välgörenhet. Det behöver inte vara i stora mängder, det behöver inte heller vara till någon av de större välgörenhetsorganisationerna om du inte vill det, men stöd välgörenhet på något sätt. Det finns mängder med alternativ. Föreningen Hand in hand bekämpar fattigdom genom företagande och det är en organisation som jag stöder, eftersom jag tycker om deras sätt att arbeta och jag känner mig trygg med att pengarna går till det som de är avsedda för. Läs gärna mer om Hand in Hand på deras hemsida.

20 000 barn dör varje dag på grund av fattigdom

Om du läser detta är du en bland världens rikaste människor. Det är nämligen inte alla som har möjlighet att läsa texter på datorer. Det är dessutom mängder med människor som inte kan läsa över huvud taget. Dessutom är detta skrivet på svenska vilket betyder att om du kan läsa detta har du haft turen att födas i ett land där dessa förmåner finns. Alternativt har du haft turen att komma till detta land från något annat land. Ta dig i kragen och stöd välgörenhet på något vis som arbetar för att människor ska kunna lära sig läsa.

Över 20 000 barn dör varje dag på grund av fattigdom. Det blir 8 miljoner barn varje år. Det finns mat på jorden som skulle kunna mätta alla hungriga barn, men orättvist som det är finns det mesta i västvärlden. Stöd välgörenhet för att förändra detta!

För att alla barn i världen ska få möjlighet att gå i kvalitativa skolor och ha möjlighet att förändra saker till det bättre i framtiden så behövs ungefär 22 miljarder amerikanska dollar. Det är ungefär vad den globala militära utgiften är för 4,5 dag. Stöd välgörenhet för att pengar ska gå till de som behöver pengarna bäst.

Och det är inte på något sätt godkänt att inte vilja ge något eftersom du inte vet vart pengarna kommer att hamna. Det är inte sant, det är bara lathet och ursäkter som du själv kan övervinna snabbt. Genom att ge till bra organisationer kan du göra skillnad på riktigt, och organisationerna är mycket duktiga på att informera vad som görs med dina gåvor. Det är bara att leta upp rätt organisationer. Det är dags för dig: stöd välgörenhet och gör det nu. Alla kan vi göra något. Tillsammans gör vi mycket!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *