Visste du att rätt träningskläder hjälper dig med träningen?

dam rätt träningskläder

Ibland kan man tycka att diskussionen om träningskläder dam och träningskläder herr är överdriven, att det är med målet att ständigt få oss att handla nya produkter som ligger bakom. Men faktum är att träningskläder avgör mycket av vad vi får ut av träningen, det spelar ingen roll om vi talar om dam eller herr och inte heller vilken typ av träning vi menar.

Träning ska man längta efter

För många är träningen någonting ganska frustrerande. Det är någonting man önskade att man gjorde med glädje, någonting som man alltid såg fram emot och som man inte behövde övertala sig själv om att göra. Istället ser många fram emot tiden efter träningen, när man kommit hem och kan slappna av i soffan. Såhär ska det inte se ut, någonting har blivit fel! Träningen ska vara rolig, den ska vara avslappnande och bekväm. Ett träningspass ska man se fram emot.

Välj bort bomull

Naturligtvis är det inte så att dina träningskläder löser alla problem. Men för att göra möjligheterna större för ett lyckat träningspass bör du ha ordentliga och bra träningskläder. Gemensamt för dam och herr är att satsa på rätt material i dina träningskläder. Välj bort bomull och rikta in dig på funktionsmaterial. Då kommer ditt svett att transporteras bort från din kropp istället för att sugas upp av dina träningskläder. Resultatet blir att du känner dig ren och torr, att dina träningskläder är bekväma under hela träningspasset. Med träningskläder gjorda av bomull hade du blivit tung och blöt, dessutom hade du kunnat få skavsår och blivit mycket obekväm efter halva träningspasset.

Bra sportbehå är essentiellt

För oss damer är det också viktigt att ha en sportbehå av hög kvalitet. Breda och rejäla axelband är att föredra, för du vill naturligtvis inte få skavd hud. Resåren behöver också vara bred eftersom de annars ofta tappar sin funktion. Utan en bekväm sportbehå kommer du inte att känna dig bekväm under träningspasset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *