Skidjackan innebar mer otyg än jag räknat med

Nu åker jag till åre

Att som dam hitta rätt skidjacka kan låta enklare än det är. Faktum är att för en dam som är nybörjare och inte så insatt i skidåkning så är det i princip omöjligt att hitta rätt skidjacka. Det finns en riklig tillgång av olika varianter som alla verkar kunna passa bra. Är du nybörjare på skidorna så behöver du inte heller den allra bästa skidjackan som finns på marknaden. Men det kan vara bra att veta några saker innan du köper den, oavsett dam eller herrjacka.

Färgglada skidjackor är inte bara snyggt

Du kanske har undrat varför så många har starka färger på sina skidjackor? Speciellt här i Sverige blir det en stor skillnad mot vår annars ganska trista stil. Materialistiskt, mörkt och enkelt. Men många skidjackor, både dam och herr, är rosa, limegröna, korallfärgade, gula eller blåa. Det finns en stor anledning till detta, och den är inte att det är snyggt med färger. Du syns oerhört mycket bättre med starka färger på dina kläder i det vita landskapet som ofta är när man åker skidor. Det kan rädda ditt liv vid en olycka och det kan förhindra olyckor eftersom man syns bättre och inte krockar med varandra. Vilken skidjacka du än väljer, om du ska köpa en jacka i dam eller herr, så välj en med lysande färger.

Olika typer av skidjackor

Det finns olika sorter att välja mellan. Vissa fungerar genom att värma dig medan andra enbart håller fukt och vind utanför. Den första är tyngre och du kommer inte att behöva någon tjock och värmande tröjan innanför. Den andra kallas skaljacka och är tunn och är bara ett skal över en värmande tröja. Den första är smidig eftersom du får allting i samma paket, men den andra är bättre om klimatet där du ska åka varierar med kalla och varma dagar. Som sagt, det finns gott om alternativ för en skidjacka oavsett om det är dam eller herrjacka du letar efter.

Nu åker jag emot Åre! Syns efter nyår! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *