Shoshin – The practice of seeing life with wonder

Idag blev jag uppstressad av ett samtal jag fick och då fick jag påminna mig själv att inte oroa mig. Jag tog en timme till meditation och reflektion. Tänkte på min andning och rensade huvudet från all negativ energi. Nu känner jag mig stark och energisk. Meditation gör sådan skillnad på ens välmående. Jag är glad att jag har hittat min inre ro och har lätt att finna tillbaka till den där jag blir vilsen. Jag vill inte påstå att jag är perfekt och helt fri från negativa tankar, fördomar och liknande. Men jag arbetar med dem aktivt och har lärt mig att handskas med dem på ett sätt att jag kan låta dem swischa förbi. Jag tycker att meditation och yoga borde läras ut redan i skolan, särskilt i det samhället idag där så många mår dåligt. Jag tror att det hade förebyggt psykisk ohälsa som numera kryper sig allt längre ner i åldrarna.

Lova mig en sak idag. Att du släpper allt för att i 30 minuter stanna upp och lyssna till tystnaden. Sätt dig ner och känn in din egen hjärtrytm. Märk hur din andning blir allt långsammare. Se ditt inre öga och finn ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *