Release your ego and go eco

Kära natur, förlåt mig!

Jag kan inte släppa att jag har betett mig som en idiot mot dig, mot dina växter och dina djur. Ända sedan jag började med smink har fokus varit pris. Så mycket smink som möjligt till så lågt pris som möjligt. Jag skäms.

Inte en tanke på att det ska vara hållbart för miljön heller. Men det är klart, som tonåring är ekonomin inte den bästa så att fokus snarare ligger på bra priser snarare än miljövänlighet är kanske inte så konstigt.

Så en dag började jag läsa mer om hudvård och vad hudkrämer och liknande faktiskt gör med oss. Allt började med en del på expressen där jag plötsligt förstod vikten av att tänka på någon annan än mig själv. Det blev som ett hårt slag i magen. Jag började nästan må illa när jag förstod vad många produkter faktiskt gör med våra sjöar, fiskar och fåglar. Klump i magen!

Det var där och då som jag bestämde mig för att helt enkelt förändra mig, mitt liv och vad jag gör. Från och med då bestämde jag mig för att leva hållbart, att fokusera på att göra gott för miljön. Det var dags att släppa alla billiga märken jag tidigare använt och istället köpa kvalitet! Ett av de märken jag hittat är Skintifique för känslig hud, ett annat är Maria Åkerberg, ett märke med förstklassig hudvård från piggabutiken.se.

Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men det känns bara bra att använda Åkerbergs produkter. Hela förpackningarna känns lyxiga och det går inte åt särskilt mycket av produkterna heller. Det räcker med små klickar av sådant som jag annars har fyllt halva händerna med. Hur kommer det sig? Jag vet inte men det här är helt enkelt bara bra grejer. Dessutom syns det väldigt tydligt på min egen hud som numera mår betydligt bättre än vad den har gjort tidigare. Borta är den lilla akne jag hade och nu mår jag klart mycket bättre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *