Sluta köpa nytt börja handla begagnat

Jag har pratat tidigare om min livsstil och syn på konsumtion. Jag känner verkligen att det blir allt enklare att minska på miljöutsläppen genom konsumtion ju mer tekniken utvecklas. Det finns superbra tjänster idag som underlättar och som faktiskt gör det omöjligt att komma på massa dåliga ursäkter dessutom. För tänk er, om vi hela tiden köper nytt så måste det också produceras nytt och vi använder nytt material hela tiden. Varför inte bara utnyttja det vi redan har satt i omlopp? Idag är det inte bara kläder som går att köpa begagnat, utan elektronik, prylar, begagnade bildelar, ja till och med MAT går att köpa “begagnat”.

Därför ska du köpa begagnade bildelar

Jag förespråkar egentligen inte bilkörning speciellt mycket eftersom det finns andra bra färdmedel som är betydligt skonsammare mot vår jord. Men för många så underlättar bilen vardagen eftersom det fortfarande är det snabbaste färdmedlet om man ska ta sig till flera ställen under en körsträcka. Alltså om man kör från jobbet, hämtar barnen på förskolan, åker och handlar och därefter hem. Men om man då behöver ha en bil så finns det fortfarande flera möjligheter att värna om miljön. Förutom att välja exempelvis en elbil, så kan man köpa en begagnad bil (med katalysator, självfallet!) men man kan också köpa begagnade bildelar. Det finns flera skrotar där man kan plocka själv det man vill ha men man kan också handla online om man känner att det är för omständigt. När man köper begagnade bildelar så sparar man pengar men man sparar också på naturens resurser och utnyttjar delar på en bil som fungerar bra trotts att bilen inte gör det i sin helhet. Jag tycker att det är toppen att det finns möjlighet att göra detta och självklart finns det mer som man kan handla begagnat och online. Som stor förespråkare till detta så kommer säkert fler blogginlägg i ämnet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *