Jag går i tankarna att bygga ett fritidshus

 

HusÄrligt talat så börjar jag bli trött på storstadslivet och trånga lägenheter. Jag har bott hela mitt liv i lägenhet och det har funkat bra, tills nu.  Jag pratade med min sambo i förra veckan och vi kom fram till att det kanske är dags att fundera över en flytt till sommaren. Kanske flytta ut på landet eller till nåt av de nyare områdena i utkanten av stan.

Min sambo tycker vi ska köpa ett färdigt hus, han tycker det är för mycket planering att bygga ett hus. ”Jag kan inte snickra, min tumme sitter mitt i handen” brukar han muttra.  Men jag vill bygga ett eget hus. Fatta vad mysigt, att peka ut en husmodell och kunna säga ”den vill jag ha” och sedan bygga huset var man vill. Nej där viker jag mig inte.

Hur går man då tillväga frågade jag sambon när jag väl lyckats övertala honom. Han pratade med en arbetskamrat som rekommenderade att titta på listan våra fritidshus hos nybygget.se.

Jag fick veta att nybygget är en utställning där de visar upp olika hustillverkares visningshus på en och samma plats. Och det ligger inte så långt från oss, en perfekt helgaktivitet.  Jag har tittat på deras galleri över alla olika fritidshus i flera dagar nu. Så på lördag tar vi bilen och åker dit! Spännande.

Sen måste vi bara hitta en passande tomt, men sambon har börjat titta lite på marknaden och hittat flera som skulle passat. Men vi måste tänka på barnen också, närhet till skolan är viktigt!

Jag kan redan drömma mig bort och fundera på tapeter, fönster och lampor. Åh vad jag längtar till jag kan börja inreda mitt egna fritidshus!!!! Jag hoppas ni kommer på inflyttningsfesten allihopa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *