VM-mössan och varför det inte är försent för mössa

Minns ni skid-VM i Falun i vintras? Ett fantastiskt VM ur svensk synvinkel med flera guldmedaljer och ett helt gäng bragdlopp. Men på förhand var det inte kommande resultat och den fantastiska skidfesten som diskuterades mest. Istället handlade den största diskussionen, lite oväntat, om mössor. Ja nu kommer ni säkert ihåg. Strax innan jul presenterades den officiella VM-kollektionen.

Och det var just en mössa som skapade rubriker i tidningarna och på sociala medier. Och det var inte formen eller tofsen som gjorde att svenskarna kokade av vrede. Det fanns heller inga åsikter om att mössan var ful, så inte ens det fick svensken att gå man ur huse för att samlas till uppror. mössaNej det handlade om något så mycket grövre. Så mycket allvarligare. Det stora övertrampet ur alla synvinklar.  Det största sveket mot en skidgalen nation som var redo att äntligen arrangera skid-VM på hemmaplan. Mössan var ju i Norges färger, röd, vit och blå. Detta kunde givetvis inte accepteras hemma i stugorna och reaktionen lät inte vänta.  Detta skulle inte få ske, Sverige skulle inte förnedras innan VM ens startat. Det var Sverige emot Norge, skidfansen mot VM-organisationen. Och förlust stod inte på kartan.

Aftonbladet skrev en artikel om arrangörens hjärnsläpp redan den 8 december och då tog upproret fart på allvar. VM’s kommunikationsansvarigt gick först ut och försvarade mössan men det hjälpte inte i det skidtokiga landet Sverige. Det fick ju inte se ut som att alla svenskar stod i Falun och hejade på Norge.

I januari kunde alla dock andas ut igen. Stormen hade lagt sig. VM-organisation gick ut med pressmeddelandet att en blå-gul variant av mössan hade tagits fram och skulle finnas i butik med omedelbar verkan. En ursäkt senare var alla enade igen och skidfesten kunde ta sin början. Och vilken fest det blev. Även om Norge tog de flesta medaljerna så hade Sverige många framgångar att fira!

Trots att vi går mot varmare tider och vintern går emot sitt slut så är det inte för tidigt att tänka på att köpa en mössa inför kommande vinter. Och oroa er inte, det är inte heller för sent. Jag skulle nästan vilja påstå att det är perfekt läge att tänka på en ny mössa. Priserna är rätt, utbudet är stort och modellerna är sjukt snygga.

Passa på medan det är REA på många produkter. VM-mössan finns inte längre i butik, men en välsorterad mössbutik som t.ex Manky har många andra snygga mössor i lager. Kika in!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *