När vi åkte på gruppresa till Rom

gruppresa

Nu är vi hemma igen! Ja, jag har ju faktiskt inte ens nämnt att vi varit bortresta. Det var faktiskt en liten hemlighet, för vi hade inte berättat för någon. Det var jag och min bästa vän som var iväg. Och vilken resa vi haft, ni skulle bara veta! Vi var i mitt älskade Italien och i min favoritstad Rom.

Som ni som känner mig vet, så fullkomligt älskar jag ju Rom och har varit där många gånger. Men det här var första gången jag var där i ordnad regi och som deltagare i en gruppresa. Kika in på länken för att få veta mer om hur det fungerar med gruppresor.

Vi var borta en dryg vecka och jag fick återse välbekanta platser men också se en del nya platser i Roms utkanter. Som vanligt besökte jag min favoritkyrka i Rom, Santa Maria del Popolo som ligger på Piazza del Popolo. Följ bara den långa shoppinggatan, Via del Corso, norrut å hittar du dit!

Eftersom det var en gruppresa så fick vi åka på mycket aktiviteter och sightseeing. Vi besökte bland annat en vingård uppe i bergen. Helt fantastiskt. Dagarna var förutbestämda och enligt schema, men på kvällarna hade vi egentid. Det blev många timmar i den italienska natten för mig. Fantastiska Fontana di Trevi i månljuset är en svårslagen plats. gruppresaFör att inte tala om Sankt Peterskyrkans kupol som lyser upp Rom-himlen i fjärran.

Sista dagen blev det sightseeing i Rom. Eftersom det var fjärde gången jag var i Rom, så hade jag besökt alla platser tidigare, men det var fantastiska att se alla deltagare i gruppresan och deras reaktioner vid skymten av Colloseum, Pantheon och Vatikanen. Vilka fantastiska platser det är!

Efter sex dagar i Italien så reste vi hem, fyllda av glädje och inspiration! Jag kommer självklart återvända till Rom igen, och det tror jag många av de andra deltagarna kommer göra också! Alla vägar bär till Rom och även många gruppresor!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *