Klockor från Certina – snygga klockor med lång livslängd

Certina

Precis som många klockor av de klockmärken som klassas som de absolut bästa görs också Certina klockor i Schweiz. Och precis som många av de andra stora, världskända och bästa klockmärkena så grundades Certina och började tillverka Certinga klockor för över 100 år sedan. Grundarna till Certina klockor heter Adolf Kurth och Alfred Kurth och är bröder. År 1888 öppnade de sin första fabrik där ur tillverkades i den lilla schweiziska staden Grenchen men det var inte förrän år 1938, 50 år sedan de började sin karriär, som deras modell Certina uppkom. Numera är Certina klockor huvudmärket och de mest framstående modellerna. Sedan en kris i Schweiz tvingat Certina att gå ihop med andra urtillverkare ingår numera Certina i Swatch. Modellerna finns dock kvar.

Det som kännetecknar Certina klockor är deras otroliga livslängd och dess tålighet. Utan tålighet blir inte livslängden speciellt anmärkningsvärd och utan livslängd spelar tålighet inte större roll. Certina klockor kan gå i generationer och många menar på att modellerna aldrig går ur mode. Själva namnet Certina kommer ifrån det latinska ordet ”certus” som betyder ”pålitlig” och ”säker”, vilket passar alldeles utmärkt för dessa klockor. Detta visar på vilken inriktning som bröderna Kurth ville ha på sina klockor och vilket genomslag idén hade.

Är du på jakt efter en ny klocka och vill ha en som håller i vått och torrt, som är snygg och tålig, har en lång livslängd och en historia som heter duga och som du vet kommer hålla i mode i många, många år framåt, då är Certina klockor ett alldeles utmärkt val för dig. Det finns många olika modeller, vilket öppnar upp för att du ska hitta någon som faller dig i smaken. Certina klockor är mer än bara klockor, märket ger dig en fantastisk känsla som du har med dig alla dagar du bär klockan runt din handled.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *