Från Neros Koloss till spabad

spabad

Idag ska jag berätta om förra årets bästa inköp. Jag har inte visat så mycket bilder på det tidigare, men det är definitivt en av mina favoritprylar. Om man nu kan kalla det för en pryl, för den är ganska stor. Det är snarare en koloss. Och det är just därför jag döpt den till Nero. Ja ni vet den kände romerska kejsaren som lät bygga en trettio meter hög bronsstaty, som kallades Kolossen, av sig själv utanför Colosseum. Det är för övrigt därför Colosseum heter just som det gör.

Givetvis är min favoritpryl inte en trettio meter hög staty av mig själv, även om det hade varit ganska mäktigt i trädgården. Min absoluta favoritpryl är mitt stora spabad som jag har vid altanen. Det är så härligt att bara sätta sig i det och drömma sig iväg till paradiset och glömma alla måsten och livets bekymmer för en stund.

Många jag känner har placerat sina spabad inomhus, men jag ville ha mitt ute. Dels för att jag helt enkelt inte fick plats inne i huset men också för att jag vill kunna känna den där härliga känslan av att sätta sig i varmt vatten en kylig vinterdag. Dessutom är ju utsikten helt fantastisk, jag tittar hellre ner på dalgången än att titta in i min badrumsvägg.

Jag brukar ha någonstans mellan 37.5 C och 40 C i mitt spabad. Jag har läst att om man har en temperatur som är över kroppsvärmen så upplevs badet behagligt och värmande även under kalla vinterdagar. Sommartid kan jag ibland sänka ner värmen till under kroppstemperatur bara för att få den här svalkande känslan när det är väldigt varmt ute. Den här sommaren har temperaturen snarare behövts höjas p.ga den otroligt tråkiga, kalla och regniga sommaren.

Nu ska jag avsluta det här inlägget och gå ut till Nero en stund. Blir nog ett långbad idag, kanske bjuder jag över några vänner på ett glas mousserande i badet. Kanske skulle passa på att köpa jordgubbar, säsongen för jordgubbarna börjar ju gå emot sitt slut. Och på tal om slut, jag hoppas inte min Nero går samma öde till mötes som den romerska kejsaren gjorde i Rom år 68. Det hade varit tragiskt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *