Att tänka på vid köp av förlovningsring

Schalins ringar

Går du och funderar över att fria till din partner? Då vet du att det är mycket att tänka på efter det att din partner sagt ja (och det får vi verkligen hoppas att han eller hon gör). Ett bröllop innebär massvis med kostnader, planering och förberedelser. Men först måste du köpa vigselringar/förlovningsringar, och det är om just ringar som den här guiden skall handla om!

Det kan vara svårt att välja ring, inte bara sett till utseende efter er smak, utan också gällande passform.  Eftersom bruden får en vigselring vid vigseln utöver sin förlovningsring så bör man inte välja en för tunn förlovningsring då det blir krångligt med passformen för vigselringen.

Ett annat tips är att välja en ring som inte blir omodern efter en sommar. Den skall vara tidlös och passa lika bra när ni är gamla. Tänk efter vilken typ av ring du kan se dig själv bära 30 år framåt i tiden.

Snåla inte på kvaliteten, det blir aldrig bra. Det här är en livsinvestering och inte bara en pryl som du kan köpa ny om den går sönder. Dessutom kommer den utstå en hel del slitage, så välj guld av högsta kvalitet. Vi tipsar gärna om Schalins Ringar, som är en svensk ringtillverkare som blandar traditionellt hantverk med kärlek.

Det är också viktigare att du väljer en ring som du tycker är vacker, snarare än att den matchar din partners ring. Glömd dessutom inte att köpa en ring som är anpassad efter ditt sätt att leva. Har du ett slitsamt jobb så bör du kanske köpa en slitstarkare ring och så vidare.

Slarva inte med din research och ta hjälp av experter, det är så du hittar bästa möjliga ring för just er.

Sist med inte minst, ta hand om varandra och lita på varandra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *