Vi måste prioritera personlig assistans

personlig assistans

Att kunna få personlig assistans i behov av detta är något inte alla länder i världen kan erbjuda. Detta är något Sverige är riktigt bra på och något som andra länder kan ta del av. Människor i behov av personlig assistans får genom det arbete personliga assistenter lägger ned en mer trygg, spännande, rolig och drägligare vardag. Saker som aldrig annars hade varit möjliga blir plötsligt det, och deras lott i livet vänder sig mer åt positiva hållet.

Att jobba med personlig assistans

Att vara den som har som yrke att bidra med personlig assistans är mångsidigt. De allra flesta vittnar om ett arbete med många olika sidor, ljusa som mörka. Vissa dagar är oerhört jobbiga och andra är helt och hållet fantastiska. I slutändan är de flesta ändå benägna att hålla med varandra om hur otroligt trevligt och givande det är att jobba inom personlig assistans.

Skiftande arbete

Arbetsuppgifterna är mycket varierande. Det beror på att alla människor är olika. De människor som är i behov av personlig assistans har olika behov av assistans och vill dessutom ha olika typer av assistans. För vissa innebär det att handräckning vid vissa tillfällen är det enda som krävs, att hjälpa till vid tillfällen då omgivningen inte är optimal för personen i fråga. Då kan personlig assistans handla om att plocka ned saker från hyllor andra högre belagda platser. För andra innebär personlig assistans hjälp med i princip allting under en vardag. Att kliva upp ur sängen och att klä på sig kläderna. Att sköta hygienen på morgonen och att transportera sig till olika platser. Att äta mat och att dricka vatten. Att gå på toaletten och att duscha. Att kommunicera med andra och att få sin vilja sagd. Att göra det som man tycker är roligt och att i slutändan ta sig till sängs igen.

Viktigt med personlig assistans

Det är otroligt viktigt med fungerande personlig assistans. Funderar du på att arbeta inom området bör du ha mycket tålamod, inte vara rädd att ta i och kunna kommunicera väl med andra människor. Verkar det som du passar är det bara att söka jobb, du behövs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *